Foto: SVT

Folkpartist utmanar partillinjen

Uppdaterad
Publicerad

Nu går en ledande folkpartist i Mölndal emot partilinjen och propagerar för att Västlänken ska stoppas. Detta gör han på 260.000 flygblad, som partiets länsförbund nu önskar att han trycker om.

– Jag tycker att det är olyckligt att han går ut med ett budskap som strider mot Folkpartiets ståndpunkt. Jag tycker det är en styrka om man håller sig inom den ram som vi sagt. Om man avviker måste det framgå tydligt att det är en personlig åsikt och det gör det inte på det här flygbladet, säger Lars Tysklind, ordförande för Folkpartiets länsförbund.

Han anser också att det är viktigt att det tydligt framgår i Marcus Claessons flygblad om vad som är Folkpartiets åsikt i frågan om Västlänken.

Val 2014: Västsverige

– Jag sitter själv i trafikutskottet för Folkpartiet och vi tycker att Västlänken är ett bra projekt, säger Lars Tysklind.

”Stoppa Västlänken!”

Folkpartiet har skrivit på överenskommelsen om Västsvenska paketet där Västlänken ingår. Men på Marcus Claessons flygblad står det bland annat att han vill ”Stoppa Västlänken, Sveriges sämsta järnvägsprojekt någonsin!”.

– Det står min personliga åsikt på mina personliga flygblad, säger Marcus Claesson (FP).

Men nu tycker Lars Tysklind att du måste klargöra även partiets huvudlinje på flygbladen?

– Det kan jag inte göra, de är redan tryckta.

Tänker fortsätta

Marcus Claesson har låtit trycka upp 260.000 flygblad med uppmaningen att kryssa Marcus Claesson till riksdagen och nu blir det enligt honom själv för dyrt att trycka upp och distribuera en ny upplaga. Han tänker därför fortsätta dela ut sina flygblad.

– Jag tycker det är olyckligt, men det är inget vi kommer att agera emot, säger Lars Tysklind.

Marcus Claesson är Folkpartiets kommunalråd i Mölndal men vill också ta sig in i riksdagen med hjälp av personröster.  Han är nummer tre på riksdagslistan Västra Götaland Västra och konkurrerar alltså med nummer ett på listan som är just Lars Tysklind.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet