Någon gång under helgen blev en förskola i Skövdetrakten utsatt för vandalisering. Foto: Polisen

Förskola tvingades stänga efter vandalisering

Publicerad

En förskola i Skövdetrakten tvingades hålla stängt på måndagen. Anledningen är att den blivit utsatt för vandalisering någon gång under helgen.

Någon gång under helgen blev en förskola i Skövdetrakten utsatt för vandalisering. Någon eller några personer var inne i lokalerna och bland annat har massvis med färg kastats ut på golvet.

– Det är troligen några yngre personer som varit där och vandaliserat. De har hällt ut färg på golvet och ställt till det riktigt ordentligt, säger Anders Esplund, inre befäl vid polisen i Skövde.

”Små storlekar”

Enligt polisen har de misstänkta gärningsmännen trampat i färgen och lämnat skoavtryck.

– Det är små storlekar och det är därför vi antar att det handlar om yngre personer, säger Anders Esplund.

Tvingades stänga

Det var på måndagsförmiddagen fortfarande oklart hur personerna tagit sig in i lokalen. Inget var uppbrutet och inget larm hade gått. Polisen hade vid samma tid inga konkreta misstankar mot någon eller några personer. Polisen ser allvarligt på händelsen.

– Förskolan tvingades stänga i dag och kunde inte ha några elever, säger Anders Esplund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.