Arkivbild Foto: SVT

Göteborg vill bygga fler bostadsrätter

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsnämnden i Göteborgs Stad har beslutat att 150 bostadsrätter ska byggas vid Länsmansgården, som en del av kommunens Jubileumssatsning.

Igår beslutade fastighetsnämnden i Göteborg att det ska byggas cirka 150 bostadsrätter vid Norra Fjädermolnsgatan. Gatan ligger i Svartedalen på gränsen till Länsmansgården. Enligt fastighetsnämnden är det ett område där det idag finns mest hyresrätter, och kommunen vill få en mångfald i området med olika typer av boenden.

Jubileumssatsning

Fastighetskontoret har valt ut två företag av elva intresserade som ska bygga lägenheterna. Det är kommunala Förvaltnings AB Framtiden och Hökerum Bygg AB. Bygget av lägenheter är en del av kommunens Jubileumssatsning som ska ge 7 000 extra bostäder till utgången av 2021 då Göteborg Stad fyller 400 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.