Foto: SVT

”Ingen manipulation av taxametrar”

Uppdaterad
Publicerad

Sex kontrollerade taxibilar anslutna till bolaget Sverigetaxi hade alla manipulerade taxametrar. Detta enligt trafikpolisen i Västra Götaland som utförde kontroller vid bland annat Landvetter flygplats i går. Men vd:n för Sverigetaxi håller inte riktigt med om polisens beskrivning av det som hänt.

– Det var endast en bil som hade fel i prissättningen. De övriga hade ingen manipulering av taxametern, däremot var plomberingen bruten, säger Sven-Erik Neergaard-Möller, vd för Sverigetaxi.

Sverigetaxi finns på många orter runt om i Sverige. Bolaget består av olika taxibolag som samverkar via ett gemensamt varumärke.

Västnytt var under dagen i kontakt med trafikpolisens chef i Västra Götaland, Bengt Karlsson. Varför plomberingen på taxametrarna bröts ska nu utredas. Om det gjordes för att få resorna dyrare eller inte vet man inte i dag.

Granne med Landvetter flygplats ligger den plats där taxibilarna samlas i väntan på nästa körning, dagens samtalsämne var ganska givet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.