Mimi Werner debuterar i Melodifestivalen 2016. Foto: Privat.

Här är västsvenskarna som tävlar i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka artister som är med och tävlar i Melodifestivalen nästa år och det är inte ont om västsvenskar.

På en presskonferens i dag tillkännagavs artisterna som ställer upp i Melodifestivalen 2016. Namn som Linda Bengtzing är tillbaka i tävlingen och även Anna Book ställer upp igen med deckarförfattaren Camilla Läckberg som är med och skriver texten till låten.

Västsvenska hoppen

Inte mindre än fem artister från Västsverige räknades upp under morgonen och först ut av dem, men också först ut i hela tävlingen är Mimi Werner från Borås. Den 24-åriga artisten ställer upp med låten ”Ain't No Good”. Hon har tidigare varit med i Svensktoppen nästa och är utbildad musikalartist och låtskrivare.

Uppträder också i Göteborg

Även Robin Bengtsson uppträder i den första delfinalen i Göteborg den 6 februari. Efter genombrottet i Idol 2008 där han kom på tredje plats har han släppt flertalet singlar men gör först nu debut i Melodifestivalen med låten ”Constellation price”.

Uno Svenningson gör comeback

I Malmö tävlar Wiktoria Johansson med låten ”Save me”. Hon är 19 år och uppväxt på Brämhult i Borås men bor i Stockholm.

Även Stenungsundsbon Uno Svenningsson tävlar i den andra deltävlingen. Han debuterade i Melodifestivalen 2007 med låten ”God morgon, nu gör han comeback i tävlingen tillsammans med de två Melloproffsen Patrik Isaksson och Tommy Nilsson. Låten heter ”Håll mitt hjärta hårt”.

Sist ut av västsvenskarna är Hårdrockbandet Eclipse med trummisen Philip Crusner från Mölnlycke som debuterar  i deltävlling fyra med låten ”Runaways”.

Final i mars

Gina Dirawi kommer att leda showen tillsammans med en rad olika profiler bredvid sig däribland Sarah Dawn Finer och Ola Salo. Finalen hålls i mars på Friends Arena utanför Stockholm.

Västsvenskar i Melodifestivalen 2016

Deltävling 1: Göteborg 6 februari

*Mimmi Werner – Ain't No Good

Låten är skriven av artisten själv tillsammans med Göran Werner, Marcus Svedin och Jason Saenz.

*Robin Bengtsson – Constellation price

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole och Martin Eriksson.

Deltävling 2: Malmö 13 februari

* Uno Svenningsson, Tommy Nilsson och Patrik Isaksson – Håll mitt hjärta hårt

Låtskrivare: Uno Svenningsson, Tommy Nilsson och Patrik Isaksson

*Wiktoria – Save me

Låtskrivare:  Jens Siverstedt, Jonas Wallin, Lauren Dyson

Deltävling 3: Norrköping 20 februari

*Inga västsvenska artister tävlar

Deltävling 4: Gävle 27 februari

*Eclipse – Runaways

Låtskrivare: Erik Mårtensson

Se alla som tävlar här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.