Foto: scanpix

Helix prisas av berg- och dalbaneproffs

Publicerad

Lisebergs berg- och dalbana får prestigefyllt pris.

Det är FKF Award som utsett tre pristagare skriver Liseberg i ett pressmeddelande.

– Det är en stor ära att få ta emot detta pris. Särskilt som juryn består av berg- och dalbaneproffs – entusiaster som reser jorden runt för att uppleva det bästa som nöjesparksvärlden har att erbjuda. De är våra största fans – men också våra hårdaste kritiker. Otroligt kul att just de tycker Helix var en av de bästa nyheterna 2014, säger Andreas Andersen, Lisebergs VD.

Över 700 entusiaster är med och röstar, så här låter motiveringen:

”Helix sätter en ny standard som berg-och dalbana i Europa. Med sitt läge på berget är den integrerad utomordentligt i landskapet och erbjuder – tvärs emot nuvarande trend – en lång åkupplevelse med massor av olika element. Med en hisnande backe direkt ned från stationen, flera accelerationszoner, svängar i höga hastigheter, intensiva viktlöshetskullar och inversioner får gästen inte en lugn stund.”

De två andra pristagarna är Arthur på Europa Park och Thaolon på Bayern Park, båda i Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.