Hus totalförstört efter brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Lyrestad norr om Mariestad är totalförstört efter en svårsläckt brand. Släckningsarbetet pågår fortfarande under torsdagsförmiddagen.

– Huset är totalfärstört men det står fortfarande upp, säger Per-Erik Thyberg, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg

Räddningstjänsten fick larmet om att det brann i villan i skogen utanför Lyrestad vid tiotiden på onsdagskvällen. Som mest bekämpande ett tiotal brandmän från Gullspång och Mariestad elden.  Familjen i huset kunde ta sig ut oskadda. När räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd och man konstaterade att det inte finns något att göra för att stoppa lågorna. Släckningsarbetet väntas pågå under torsdagsförmiddagen.

– Polisen vill att det ska släckas så att det kan börja med sin tekniska undersökning, men det är besvärligt att släcka, säger Per-Erik Thyberg.

Polisen kommer inleda en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.