Ingen dansk bandy trots allt

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att få till ett danskt bandylandslag redan till B-VM i Sibirien i januari läggs nu på is. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med danska spelare.

Den lilla bandymetropolen Otterbäcken utanför Mariestad har fostrat många talanget genom åren och på orten brinner man för bandyn. Två bröder från Otterbäcken har sedan en månad kämpat för att Danmark ska få klart ett lag till B-VM i Sibirien i Ryssland i januari, men tiden har nu visat sig vara för knapp.

– Det är omöjligt att rekrytera personer som inte vad bandy är över telefon, konstaterar Ole Gyldenlöve till P4 Skaraborg.

Fortsätter kämpa

Tillsammans med brodern Cristian Gyldenlöve, båda är från Otterbäcken, kommer de dock fortsätta sitt arbete med att få in Danmark i den relativt lilla bandyfamiljen. Nästa sommar planerar Ole Gyldenlöve att åka ner till Danmark för att försöka rekrytera spelare på plats.

– Till VM ska vi, det är bara en fråga om när, säger han till radiokanalen.

Enligt det internationella bandyförbundet har i dag 33 länder aktiva förbund. Bland dem finns länder som Afghanistan, Argentina och Mongoliet. I bandy-VM 2014 fick ett somaliskt lag stor uppmärksamhet när de för första gången representerade ett afrikanskt land.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.