Foto: SVT

Ingen gripen för Angeredsmord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte gripit någon för mordet i Angered i torsdags morse.

Fyra unga män sitter fortfarande anhållna misstänkta för mordet i Brämaregården på Hisingen i Göteborg i onsdags, då en man i 55-årsåldern sköts till döds. När det gäller mordet mindre än tolv timmar senare i Angered, då en man i 30-årsåldern hittades skottskadad i en bil, letar däremot polisen fortfarande.

– Ingen har gripits under natten och vad jag vet finns heller ingen misstänkt gärningsman, säger polisens presstalesman, Thomas Fuxborg, på morgonen.

De bägge dödsskjutningarna tros inte ha ett direkt samband med varandra men båda har på olika sätt kopplingar till kriminella gäng.

Skjutningarna ses som ännu en upptrappning av vedergällningar mellan grupperingar av kriminella, ett våld som nu dessutom nått en ny dimension när anhöriga till gängmedlemmar angrips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.