Den misstänkte 32-åringen passerade tingsrättens säkerhetskontroller. Foto: SVT

”Ingen mening att fortsätta förhöret”

Publicerad

Förhöret med den misstänkte 32-åringen pågick endast i några minuter. Han kunde inte förstå frågorna och gav inga svar som rätten kan ta hänsyn till.

32-åringen är misstänkt för att vara den som gett order om morden. Han är numera rörselsehindrad och kommer till rätten i rullstol. Enligt uppgifter rill SVT ska han ha skottskadats i Syrien. Vid den tidigare häktningsförhandlingen i somras försattes han på fri fot på grund av sitt hälsotillstånd i väntan på rättegången.

På frågan om han befunnit sig i Syrien sa mannen nej. Han mindes inte heller att filmen med morden visades i rätten i går.

Terrordömda göteborgare

– Det är ingen mening att fortsätta förhöret, sa åklagare Agneta Hilding Qvarnström efter bara några minuter.

Enligt 32-åringens advokat, Lars Salkola, går det inte utesluta att hans klient varit i Syrien vid tiden för brotten. Men det ska inte vara han som syns på mordfilmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordömda göteborgare

Mer i ämnet