Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall Foto: SVT

Internationellt efterlyst våldtäktsman gripen i Dalsland

Uppdaterad
Publicerad

En sedan tre veckor internationellt efterlyst man omhändertogs i natt av polis i Melleruds kommun. Mannen är HIV-positiv och dömd för våldtäkt.

För tre veckor sedan rymde mannen, som är i 30-årsåldern, från rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall där han varit intagen i flera år. Han har varit efterlyst över hela Europa.

Polisen fick tips

Men sent i går fick alltså polispatrullen i Dalsland tips om var mannen kunde befinna sig. De började söka i det område där han eventuellt kunde vara och efter att ha letat ett tag så fann man honom.

Tillbaka i vård

Mannen är enligt polisen dömd för flera brott varav våldtäkt är ett av dem. Han har nu transporterats tillbaka till rättspsykiatrins vård. Han ansågs vara farlig för allmänheten eftersom han själv inte anses vara medveten om att han är smittad och vad det innebär.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.