Foto: TT

Jagade gärningsmännen – då stack brottsoffret

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man blivit misshandlad och pistolhotad inledde polisen en stor insats i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Men samtidigt som de jagade de misstänkta gärningsmännen – så försvann brottsoffret från platsen.

– Så vi har en händelse som vi vet har inträffat, men vi vet inte vilka det handlar om i nuläget, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Polisen i Göteborg larmades på lördagskvällen till Vårväderstorget i Biskopsgården. Anledningen var att en person blivit hotad och slagen av flera män.

– Han har blivit slagen och hotad med pistol. Och när vi kommer till platsen så springer det flera personer därifrån, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Polisen inledde ett efterföljande och kopplade också in helikopter i jakten på de misstänkta gärningsmännen.

– Men det blev ganska resultatlöst. Vi hittade dem inte och det är lätt att försvinna bland alla de lägenheter som finns där, konstaterar Gunilla Gustafsson.

Rubriceras som olaga hot

När polisen kom tillbaka för att prata med den utsatte mannen – så hade också han försvunnit från platsen.

– Så vi har en händelse som vi vet har inträffat, men vi vet inte vilka det handlar om i nuläget. Det var mycket initialt men resulterade i väldigt lite, säger Gunilla Gustafsson.

Polisen rubricerar händelsen som olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.