Foto: SVT

Kor på vägen efter brand

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil fylld med kor började brinna på E45 i Trollhättan vid avfarten Edsborg vid 8-tiden på torsdagmorgonen. Räddningstjänsten fick släppa ut alla kor på vägen, för att kunna släcka branden.

Larmet kom strax före halv nio på torsdagmorgonen, då en lastbil fattat eld på Edsborgsvägen i Hjulkvarn, en bit av E45:an vid Trollhättan.

– Vi var på plats innan vi fick larmet, berättar Ulf Lörstad, polisens presstalesman. Det var en polispatrull som var på väg ut på ett annat jobb som upptäckte att en lastbil brann.

Det visade sig vara en djurtransport som fattat eld.

– Kossorna skenade när poliserna kom fram, men de senaste uppgifterna jag har är att alla djuren nu ska vara ihopsamlade, uppger Ulf Lörstad, presstalesman för polisen.

Vid 9.30 var det fortfarande begränsad framkomlighet på platsen, men branden var släckt och korna hade lastats på djurtransporten igen.

– Det gick nog bra för djuren, för veterinären har avbeställts, avslutar Ulf Lörstad.

Ett ögonvittne berättar för SVT Västnytt att det var panik hos korna när de släpptes ut då flera spranig in i bilar som fick plåtskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.