Foto: Arkiv

Kvinna misstänks ha dödats

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fördes igår till sjukhus efter ett fall inomhus. Kvinnan avled senare under dagen och polisen utreder nu om det handlar om mord eller är ett tragiskt olycksfall.

Under morgonen på fredagen kallades en ambulans till en villa i Sävedalen i Partille. En kvinna hade ramlat ner för en trappa.

– En kvinna var svårt skadad efter ett fall inomhus, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Kvinnan avled under dagen och polisen fick först under fredagkvällen information om händelsen. Det fanns ett antal oklara omständigheter som gjorde att polis kopplades in. En man i villan var i chock och hade svårt att redogöra för skeendet.

– Vi utreder det som ett brott inom en nära relation. Polisen har spärrat av platsen, tekniker kommer dit under lördagen och det kommer att ske en obduktion senare i veckan, säger Christer Fuxborg.

Anhållen

Mannen hämtades in till förhör av polisen. Åklagaren har beslutat att anhålla mannen misstänkt för mord alternativt dråp.

– Vi känner oss skyldiga till att vidta dessa åtgärder för att se om det faktiskt är ett brott begånget eller om det är ett väldigt tragiskt olycksfall i hemmet, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.