I lördags blev en äldre man rånad på Järntorget i Göteborg. Foto: SVT

Kvinna släppt efter åldringsrån

Uppdaterad
Publicerad

Två av de kvinnor som misstänks för åldringsrånet i lördags i Göteborg är begärda häktade. Häktningsförhandlingen hålls under tisdagseftermiddagen.

Det var i lördags som tre kvinnor i 30-årsåldern greps, misstänkta för ett rån på en äldre man vid Järntorget i Göteborg.

Tillvägagångssättet påminde, enligt polisen, om ett uppmärksammat rån tidigare i sommar då en äldre man avled efter att ha blivit rånad på samma plats.

Rån på Järntorget

Mats Dahlberg är kammaråklagare och leder förundersökningen. Han berättar för SVT Nyheter Väst att han under tisdagen har begärt att två av de misstänkta kvinnorna häktas.

Förhandlingen blir under eftermiddagen.

– Såsom utredningsläget ser ut är det min bedömning att bevisningen räcker för häktning och det finns häktningsskäl, säger han.

Enligt polisen var fyra kvinnor inblandade i brottet. När kvinnorna lämnat platsen följde vittnen och den drabbande mannen efter några av kvinnorna.

De två kvinnor som åklagaren nu tänker begära häktade kunde genom detta gripas nära Grönsakstorget. Den tredje kvinnan som suttit anhållen greps på en annan plats i Göteborg genom signalement. Hon är nu släppt.

– Det finns inget som tyder på att hon var delaktig i det hela, säger Mats Dahlberg.

Samtliga kvinnor förnekar brott. I nuläget är de två anhållna kvinnorna bara misstänkta för rånet i lördags och inte för det tidigare liknande rånet.

– Givetvis så undersöker vi om det skulle kunna vara dem, men i nuläget är de inte misstänkta, säger Mats Dahlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rån på Järntorget

Mer i ämnet