Link och Hilda får posera framför många kameror på mässan. Foto: Josefine Slätt

Långa köer till Retrospelsmässa

Uppdaterad
Publicerad

Köerna ringlade långa till Retrospelsmässan i Eriksbergshallen. Köande som SVT Nyheter Väst pratat med fick vänta i över två timmar.

På Retrospelsmässan i Göteborg kan man frossa i konsoller och gamla spel från 70, 80 och 90-talet. Lokalen är under lördagen helt fylld av gamla entusiaster och spelnyfikna.

– Jag älskar retro, vilket även syns på barnvagnen, säger besökaren Ida Gustavsson som dagen i ära har tagit på sig en mössa med pokemonfiguren Pikachu. Pikachu hänger också som gosedjur vid sidan av barvagnen.

Många uklädda

På plats finns även cosplayare, alltså personer som klär ut sig till fiktiva karaktärer. Många har valt klassiska Nintendokaraktärer som Super Mario, Hilda, Link, Wario och Lugi. Men det går också att se utklädnader som härrör från andra kulturformer som Predator från Schwarzeneggerfilmen från 1987, Kapten Haddock från serierna om Tintin och även antihjälten Deadpool som brukar dyka upp på mässor och busa med besökarna.

Långa köer

Utanför Eriksbergshallen faller det under lördagen ett lätt regn och en kylig vind blåser över den långa kö som slingrar sig över 100 meter runt byggnaden. Eftersom Eriksbergshallen bara tar in 1 800 personer åt gången innebär det runt två timmars väntan för besökarna.

– Det känns jättebra att det är så stort intresse men det är klart att man skulle vilja att alla kunde få komma in utan att vänta, säger Kristofer Hansson Aspman, pressansvarig på mässan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.