Foto: TT

Lisa Holms misstänkte mördare fortsatt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre brodern som misstänks för mordet på Lisa Holm omhäktades i veckan men överklagade beslutet. Hovrätten avslår hans överklagan.

Enligt tingsrättens beslut ska mannen sitta häktad ytterligare fyra veckor. Han överklagade beslutet till Hovrätten som idag alltså avslår överklagandet.

– Det är ett allvarligt brott och för det ska man normalt vara häktad. Och det utredningsmaterial som presenterats för oss gör att det är sannolika skäl till att han gjort sig skyldig till det här brottet, säger Lars Friedner, hovrättsråd i Göta hovrätt i Jönköping, till TT.

Mordet på Lisa Holm

Den yngre av de två bröderna, som även han fortfarande är misstänkt, släpptes i tisdags. Orsaken är att misstankarna mot honom har försvagats.

Det var den 7 juni som Lisa Holm försvann efter jobbet på ett kafé utanför Lidköping. Hon hittades död i närområdet fem dagar senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet