Foto: SVT

Allvarligt skadad efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

En person vårdas med allvarliga skador efter att ha blivit svårt knivskuren i ett stort bråk nära Järntorget.

Det var vid 06-tiden som polisen fick in ett larm om ett stort bråk med åtta till tio personer inblandade, på Andra Långgatan i Göteborg.

När patrullerna kom fram var det tomt på platsen.

– Strax efter får vi uppgifter från Östra sjukhuset om att det har kommit in en allvarligt skadad man till akuten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

Mannen ska enligt sjukhuset ha haft skär- och stickskador, ”troligtvis från en kniv”. Till en början var hans skador livhotande. Vid lunchtid meddelar Sahlgrenska att hans tillstånd är ”allvarligt men stabilt”.

– Det var två eller tre andra personer som lämnade av mannen på sjukhuset, de lämnade platsen innan vi anlände, säger Stefan Gustafsson.

Deras bil var dock kvar vid sjukhuset. Den beslagtogs.

Bråk utanför porrklubb

Vad som ligger bakom bråket är okänt. Men vittnen ska ha beskrivit en dramatisk scen vid Andra Långgatan med flera kraftigt nerblodade personer.

Om fler är skadade är oklart. Det kan också ha varit den knivskurnes kompisar som blodats ner när de hjälpte honom.

Enligt SVT:s fotograf på plats har slagsmålet varit utanför en porrklubb. Enligt GT ska en man för några år sedan ha skjutits inne på klubben. Men polisen vill inte spekulera.

– Vi drar inga slutsatser. Just nu vet vi inget om vad det här handlar om, säger Stefan Gustafsson.

Händelsen är rubricerad som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.