Foto: SVT/TT

Löfven utlovar mer stöd

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) sa vid en pressträff att det var med stor sorg och ilska som han tog emot beskedet om mordet på 22-åringen.

– Det här är en tragedi, det är ett fruktansvärt brott, sa han.

Stefan Löfven bestämde sig under måndagen för att åka till Mölndal. Vid sextiden på eftermiddagen kom han till kommunhuset för att träffa kommunledning och polis. Efteråt höll han en presskonferens.

Knivdåd i Mölndal

Löfven sa att hans tankar går till kvinnans familj, vänner och arbetskamrater.

Det är en ensamkommande pojke i 15-årsåldern som misstänks för mordet

– Jag tror att ganska många människor i Sverige känner en stor oro för att det bli fler liknande fall när Sverige tar emot så många ensamkommande barn och unga, sa Stefan Löfven.

Han sa att de som bär på traumatiska upplevelser ska få hjälp med att bearbeta dem oavsett om de har levt hela sitt liv i Sverige eller precis har kommit hit.

Vid pressträffen i Mölndal sa statsminister Stefan Löfven att inför kommande budgetpropositioner ska de myndigheter, exempelvis polisen, som fått mer att göra på grund av flyktingsituationen också få tillräckliga resurser för att utföra sina arbetsuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Mölndal

Mer i ämnet