Frölunda diskuterar med NHL-spelare

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen blev det klart att Elitserielagen i hockey får använda NHL-spelare under lockouten. Och nu kan Västnytt berätta att Frölunda redan för diskussioner med en trio tunga NHL-spelare: Henrik Lundquist, Erik Karlsson och Loui Eriksson.

– Vi har haft kontakt ända sedan den här diskussionen om lockout uppstod egentligen, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

Ni har pratat om det här trots att Hockeyligan sagt att man inte ska tillåta NHL-spelare i Elitserien?

– Ja, för ändras ett beslut är det ju bra om man är förberedd.

Förberedda verkar Frölunda vara. Efter att beskedet att NHL-spelare tillåts i Elitserien under lockouten tror man sig ha goda chanser att få stjärntrion till klubben. Och det är ju inte vilka spelare som helst det handlar om. Henrik Lundquist är alltid en kandidat till titeln NHL:s bäste målvakt, Erik Karlsson blev utsedd till NHL:s bäste back förra säsongen och Loui Eriksson är en pålitlig målskytt i klubblaget Dallas.

Men även om det nu är fritt fram för NHL-spelare, så finns det fler hinder att ta sig över innan affären kan vara i hamn.

– Vi måste hitta en finansiering för att klara av det, vår ekonomi tål inte det i dag, säger Anderz Larqvist.

Vad skulle krävas ekonomiskt?

– Siffrorna går jag inte in på, men det är ett ganska stort åtagande som krävs för att få hem de här stjärnorna till Sverige.

Konkurrensverket anser att Svenska hockeyligan bryter mot konkurrenslagstiftningen när man inte tillåter elitserieklubbarna att skriva kontrakt med lockoutade NHL-spelare.

Om hockeyligan inte följer Konkurrensverkets beslut är det förenat med vite på 20 miljoner kronor, meddelade verket vid en pressträff på fredagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.