m/s Kungsholm kan bli kaffeved

Uppdaterad
Publicerad

Fartyget m/s Kungsholm ska skrotas. Ett köpekontrakt som nyligen tecknades har nu sagts upp, skriver GP.

Den finländske affärsmannen Johnny Sid har jobbat för att köpa fartyget av den koreanska ägaren Daewoo i över ett år, genom bolaget m/s Kungsholm. Planen var att förvandla det till en flytande hotell- och konferensanläggning.

Det fanns ett färdigt köpekontrakt, värt 15 miljoner dollar (drygt 130 miljoner kronor), som har slutits mellan parterna. Men i söndags sades kontraktet upp.

– Det går inte längre, vi har nått vägs ände. Det löser sig inte med en kajplats i Göteborg och Daewoo vill sälja fartyget nu. Man har redan två köpare, en indisk skrotfirma och en turkisk, som konkurrerar om att omgående köpa Kungsholm och hugga upp fartyget, säger Johnny Sid till GP.

M/s Kungsholm beställdes av Svenska Amerikalinien för trafik mellan Göteborg och New York, och färdigställdes i Skottland 1966.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.