Man åtalas för knivskärning på midsommardagen. (arkivbild)

Man åtalas för mordförsök

Publicerad

En man i 30-års åldern åtalas för försök till mord i Strömstad. Det var på midsommardagens morgon som brottet skedde.

En man i 25-års åldern knivskars i buken tidigt på midsommardagens morgon i centrala Strömstad. Polisen rubricerade då händelsen som försök till dråp.  Den skadade mannen fördes till NÄL med knivskador i buken rapporterade SVT Nyheter då. Hans tillstånd betecknades som kritiskt. Polisen anhöll först en man och kvinna misstänkta för brottet, men senare riktade polisen istället sitt intresse mot en 30-årig man.

Man åtalas

Nu åtalas en 30-årig man misstänkt för mordet skriver TTELA. I stämningsansökan påstås att mannen försökte döda 25-åringen genom att sticka honom i magen med en kniv eller något annat vasst föremål. Det blev en sårskada i magen som var cirka 25 centimeter lång. Samtliga muskler i buken blev skadade men närliggande organ klarade sig.

Bråk om svarttaxi

30-åringen nekar till brott. Orsaken till händelsen kan ha varit att den skadade sa nej till att åka svarttaxi och att det uppstod en ordväxling skriver TTELA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.