Polisen kallar in militären i sökandet efter försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har dragit igång en stor sökinsats efter en man i 30-årsåldern som är försvunnen efter en festival utanför Hunnebostrand i helgen.

Mannen ska ha försvunnit från en festival i skogen mellan Askum och Tossene i Sotenäs i helgen.

– Han var en festdeltagare som försvann. Kompisarna som var med på festen anmälde detta igår. Som jag förstår hade kompisarna sett honom på lördagskväll, säger Stefan Lång, inre befäl i Uddevalla.

Söks med helikopter

Polisen söker med flera enheter i området, bland annat används hundpatruller i sökandet. Mannen ska ha på sig mörka shorts och en svart t-shirts. Han skall vara 180 cm lång samt normal kroppsbyggnad.

– Vi har fyra fem enheter uppe i Askum och så pågår ett sök där i området. Det påbörjades igår eftermiddag och upptogs i dag igen efter avbrott under natten, säger Stefan Lång, inre befäl i Uddevalla.

Utökad sökinsats

Vid lunchtid på måndagen klassade polisen det inträffade som en särskild händelse och polisen utökade då sin sökinsats.

– Det är framför allt för att vi ska kunna använda alla till buds stående medel. Vi misstänker inget brott, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i region väst.

Ett tiotal patruller inklusive flera hundar och helikopter letar efter mannen.

Det var andra festdeltagare som kontaktade polisen på söndagseftermiddagen och anmälde mannen försvunnen. Enligt Bohusläningen var det närmare 600 personer som var på festivalområdet under helgen.

– Det är ett väldigt svårtillgängligt område med våtmarker och raviner så sökningarna är tidsödande, säger Christer Fuxborg.

Militär inkallas

Under måndags eftermiddagen kallade polisen in militären och hoppas på förstärkning av ett femtiotal man under kvällen och morgondagen.

– Yttre kommissarie hade begärt förstärkning med ett femtiotal personer främst under morgondagen om han fortfarande är försvunnen då, men hur många det blir återstår att se, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.