Lindholmens busshållplats Foto: SVT

Man knivhuggen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man knivhöggs tidigt på lördagsmorgonen på Lindholmen i Göteborg. Den knivhuggne mannen, som enligt polisen fått skador i huvudet, fördes akut till Sahlgrenska, men har nu fått lämna sjukhuset.

– Det vi vet är att fyra personer står vid hållplatsen och plötsligt attackeras en man av en annan med flera knivhugg och efter det springer gärningsmannen och två av de andra där ifrån, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

Den knivskadade mannen fick skador i huvudet och kördes med ambulans till sjukhus men under morgonen har han kunnat lämna sjukhuset. Polisen söker nu i området efter gärningsmannen och på det hotell där han uppges bo. Offret kände gärningsmannen och polisen har fått namn på honom.

– Det aktiva sökarbetet pågick under morgonen. Nu är det mer inre spaning, uppsöka honom och kalla till förhör, säger Ulla Brehm.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.