I det här hålet ska kvinnan ha hållits fången. Foto: Polisen

Man ska ha hållit kvinna fången i ett hål

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas för att ha misshandlat sin före detta hustru under lång tid och stängt in henne i ett hål i golvet. Han ska även ha tagit livet av flera av hennes husdjur under mycket grymma omständigheter.

Det är under två års tid som mannen på ofattbart grymma sätt ska ha terroriserat sin före detta hustru på en lantgård i en mindre kommun i Sjuhäradsbygden.

Bland annat ska kvinnan ha utsatts för upprepad misshandel i form av slag och sparkar. Kvinnan ska också ha levt under ständiga hot, bland annat med en yxa.

Låste in henne i ett hål

Han ska även vid flera tillfällen ha tvingat ner henne i ett hål han själv tillverkat under golvet till sin bostad. Hon ska inte ha kunnat ta sig ut.

Under en hel månads tid tvingade han kvinnan att tillsammans med honom själv gömma sig i skogen. Det ska ha skett under dagtid. Under nätterna var de hemma i bostaden.

Han åtalas för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande men även för djurplågeri efter att ha plågat och dödat hennes djur.

Grym behandling

Enligt åtalet har han huggt av svansen på en av hennes katter, även hällt brännbar vätska över den och tänt på. Dessutom kastade han pil på katten.

Han ska också ha hängt hennes två hundar i en bjälke i ett uthus.

Enligt kvinnans egen berättelse hade han först låtit hundarna jaga och äta upp hennes sex hönor. Två andra av hennes katter ska han ha dränkt i en sjö.

SVT Nyheter Väst har talat med åklagaren Ragnhild Brogren. Hon vill inte kommentera åtalet närmare.

– Jag förstår inte varför det är så stort intresse för det här. Jag kan möjligtvis uttala mig i samband med att rättegången startar, säger hon.

Mannen förnekar brott på samtliga punkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.