Foto: Arkiv

Misstänkt mord var olyckshändelse

Uppdaterad
Publicerad

En man som anhölls misstänkt för mord alternativt dråp sedan en kvinna avlidit efter ett fall i villan i Partille utanför Göteborg har släppts. Enligt polisen handlade det om en olycka.

Det var i fredags morse som en ambulans kallades till en villa i Sävedalen i Partille. En kvinna hade ramlat ner för en trappa.

Polis kopplades in

Kvinnan avled under dagen och polisen fick först under fredagkvällen information om händelsen. Det fanns ett antal oklara omständigheter som gjorde att polis kopplades in. En man i villan var i chock och hade svårt att redogöra för skeendet.

Brott i nära relation

Polisen sa då att det kunda handla om ett brott i nära relation och mannen hämtades in till förhör av polisen. Åklagaren beslutade att anhålla mannen misstänkt för mord alternativt dråp. Men nu släpps alltså mannen.

-Det var olyckliga omständigheter som gjorde att hon föll, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.