Foto: Tomas Singer

Skottlossning på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen utbröt skottlossning i Norra Biskopsgården i Göteborg. Två maskerade män sågs lämna platsen på moped.

Klockan 15.51 fick polisen larm om en eventuell skottlossning på Hisingen i Göteborg.

– Flera skott ska ha avlossats och två personer ska sedan ha lämnat platsen på en moped, sade Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.

Skottlossningar i Göteborg

Enligt vittnesuppgifterna så ska personerna på mopeden ha varit delvis maskerade. Polisen var snabbt på plats med ett antal patruller och sökte igenom området efter gärningsmän och eventuella offer.

Tomhylsor hittade

Enligt polisen har även en personbil försvunnit från platsen vid tidpunkten för den eventuella skottlossningen.

– Vi har inte hittat några skadade personer ännu. Vi är förstås intresserade av bilen och mopeden som har försvunnit. Vi kan också bekräfta att det faktiskt har inträffat en skottlossning eftersom man har har hittat tomhylsor på platsen, sade Stefan Gustafsson.

Inga spår av skador

Vid halv niotiden på onsdagskvällen hade ingen gripits, enligt Jenny Widén, polisens presstalesman.

– Det finns heller ingenting som tyder på att någon skadats och trots att vi noga genomsökt området så har vi inte hittat några  blodspår, sade hon.

Polisen har inlett en förundersökning  om mordförsök, grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet