Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Misstänkt trippelmördare gripen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 29-årig man misstänks för mordet i Saltholmen i Göteborg i april. Enligt GT greps mannen i början av veckan i den tyska staden Düsseldorf.

Det var i slutet av april som en man hittades död i sitt hem i Saltholmen. Polisen kunde snabbt konstatera att mannen blivit utsatt för ett brott och bad i ett tidigt skede allmänheten om hjälp med vittnesuppgifter.

– Vi vill veta allt som folk i området kan ha sett. Minsta lilla iakttagelse kan ha betydelse för utredningen, sa Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Nu, nästan två månader senare, har polisen i Tyskland gripit en misstänkt gärningsman. Enligt GT greps en 29-årig man i måndags vid järnvägsstationen i den tyska staden Düsseldorf.

Internationellt efterlyst

Mannen greps misstänkt för ett dubbelmord i Österrike och var internationellt efterlyst.

– Han anhölls i sin frånvaro under fredagen i förra veckan. I måndags greps han ju och nu kommer han föras ner till Wien om jag förstår det hela rätt, säger Lotta Nielsen, kammaråklagare i Göteborg, som leder den svenska utredningen till GT.

Enligt GT inträffade dubbelmordet i Österrike den 21 maj i Wien–Donaustadt. Då var det ett par i 75-årsåldern som mördades och de ska båda ha blivit utsatta för kraftigt våld och stickskador.

Skäligt misstänkt

Enligt Lotta Nielsen, är mannen skäligen misstänkt för mordet på Saltholmen.

– Men han greps i Düsseldorf misstänkt för andra gärningar. Vi kommer utreda ärendet som vanligt och se om vi kan få höra honom, men det kommer ta tid, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.