Foto: SVT

Misstänkta IFK-supportrar utreds

Publicerad

Åklagaren har hittills fokuserat på de polska supportrar som greps vid upploppen förra veckan. När de åtalats står IFK-anhängare på tur.

På torsdag är det återigen dags för IFK Göteborg att spela Europa League-fotboll på hemmaplan. Förra gången uppstod tumult när polska supportrar till laget Slask Wroclaw drabbade samman med IFK:are på stan.

Grep 32 personer

Vid slagsmålet i centrala Göteborg förra torsdagen greps inte mindre än 32 personer. I dagsläget misstänks sju personer, samtliga polacker, för brott i samband med oroligheterna.

Men inom kort kommer även IFK-supportrarnas agerande att granskas. Övervakningsfilmer finns och chanserna att identifiera åtminstone en del av de göteborgska fans som slogs, bedöms som goda.

Samtliga nekar

– Eftersom de polska supportrarna frihetsberövades så har de prioriterats, de måste vi handlägga väldigt fort. Men, när det här är klart med de polska supportrarna så kommer polisen ta tag i IFK-supportrarna, säger David BarDavid, kammaråklagare.

Samtliga misstänkta nekar till brott, och risken för bråk i samband med morgondagens match bedöms som små.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.