Mölndals sjukhus byggs ut för 250 miljoner. Foto: SVT

Mölndals sjukhus byggs ut

Uppdaterad
Publicerad

På sjukhusområdet i Mölndal togs på tisdagen första spadtaget till en helt ny anläggning där det ska forskas om människans rörelseorgan. 250 miljoner kronor satsar Västra Götalandsregionen.

Den nya byggnaden ska står klar 2017 och innehålla forskning och utveckling kring det som har med våra rörelseorgan att göra. Det handlar om att ge förlamade patienter nya möjligheter att röra sig.

Flera framsteg på området har gjorts på senare tid. Patienter som blivit av med kroppsdelar har fått nytt liv med hjälp av proteser som är förankrade i skelettet.

– Nu väljer vi att lägga en byggnad vid Mölndals sjukhus där ortopedin finns, det innebär att det blir synergieffekter och att verksamheten lär sig av forskningen och tvärtom, säger Johnny Bröndt (M), styrelseordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.