Foto: TT

Mor och dotter rövades bort

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av juli blev en kvinna och hennes 14-åriga dotter bortförda från Borås till Jönköping. Två män misstänks för brottet och åtal väntas väckas på onsdag.

Kvinnan som är i 45-årsåldern och hennes 14-åriga dotter hade varit på Liseberg och skulle sova över hos en bekant i Borås när de blev bortrövade av två män.

Trodde hon skulle dö

Kvinnan har tidigare haft ett förhållande med den äldre av de två männen som rövade bort dem och enligt kammaråklagaren handlar det om ett svartsjukedrama.

– Hon hade gjort slut efter att hon hade fått veta att mannen redan var gift, men han var svartsjuk och sökte upp henne och dottern i Borås, säger Maria Thorell.

Mamman uppger att misshandeln pågick under 30 minuter och att hon fruktade för sitt liv.

Dottern låstes in

Medan kvinnan misshandlades i en park i Jönköping låstes den 14-åriga dottern in i en lägenhet med den yngre mannen utan att veta var hennes mamma var.

Efter att ha varit inlåst hela natten utan sin mamma, som hölls på ett vandrarhem, körde männen mamman till lägenheten.

Spårade mobiltelefoner

Genom att spåra kvinnornas mobiltelefoner kunde Polisen till slut gripa de två männen vid bostaden efter att mammans bekant i Borås larmat.

Mamman fick inga livshotande skador men hade bland annat blåmärken och en blödning i ögat efter misshandeln.

Åtal kommer i veckan

Kammaråklagaren väntades väcka åtal mot de två männen idag, men så blev det inte.

– Försvarsadvokaterna har bett om mer tid så jag har inte kunnat skicka in åtalet, men det kommer antagligen att ske på onsdag, säger Maria Thorell.

Den äldre mannen erkänner att han misshandlat mammans bekant i Borås då de rövade bort kvinnorna, men han förnekar grov misshandel av mamman. Istället erkänner han misshandel av normalgraden.

Den yngre mannen förnekar brott.

Båda finns med i polisens belastningsregister sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.