En ung kvinna knivskars så svårt att hon avled på ett boende i Mölndal. Foto: SVT

Mordmisstänkte 15-åringen begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åring som misstänks för knivmordet på ett boende i Mölndal begärs häktad av åklagare Linda Wiking. Enligt åklagaren misstänks 15-åringen även för mordförsök på ytterligare en person i samband med mordet.

Det var i måndags som en ung kvinna knivskars på ett hem för ensamkommande ungdomar i Mölndal. Kvinnan som arbetade på boendet skadades så allvarligt att hon avled.

På måndagskvällen anhölls en 15-årig pojke misstänkt för dådet och på onsdagen begärdes han häktad av kammaråklagare Linda Wiking.

Knivdåd i Mölndal

Då framkom det också att det fanns ytterligare en målsägande i ärendet.

Tidigare berömt de boende

”Vid förhör under eftermiddagen har den misstänkte delgivits misstanke om mord samt försök till mord mot ytterligare en målsägare. Kammaråklagare Linda Wiking har ingett en häktningsframställan gällande båda brotten” skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har tidigare berömt de boende som ingrep när 15-åringen knivhögg kvinnan.

– Vi har hämtat de övriga sju boende som gjorde en jättestor insats och övermannade honom i samband med dådet, sa Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region Väst.

”Kan inte kommentera”

Polisen skriver på sin hemsida att man inte fått någon information via åklagaren om vem den person är som tillkommit som målsägande.

– Jag har varit i kontakt med åklagaren och hon har inget ytterligare som hon vill kommentera i dag, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen region Väst.

15-åringens advokat, Nicklas Unger, avböjer att kommentera de nya uppgifterna.

– Jag kan inte kommentera någonting i det här ärendet i nuläget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Mölndal

Mer i ämnet