Oro bland duvägare

Uppdaterad
Publicerad

Två duvslag har inom loppet på mindre än en vecka brunnit upp.

I förra veckan brann ett duvslag på Godhemsberget i Majorna upp och bara ett 50-tal meter därifrån brann ett andra upp i natt. Det har rört upp känslorna hos flera duvägare.

– Jag är väldigt chockad. Jag vet inte vad jag ska göra med mina duvor. Jag funderar på att flytta de till en säkrare plats, säger Dimitrios Vrachas, som äger 60 duvor i närheten av duvslagen som brunnit ner.

Reagerar starkt

Även Göran Gustafsson som har haft duvor på berget sedan 1979 har reagerat starkt.

– Jag är väldigt orolig. Man är nervös och vet inte vad man ska göra. Det är sjuka människor som gör så här, säger han och tillägger att han inte tror på någon naturlig förklaring till branden. Enligt honom fanns ingen el i husen.

Nu oroas han för sina duvor.

– Jag är orolig för dem. Om de tänder på brinner allt upp.

Hönor brann inne

Ännu har inga duvor kommit till skada i bränderna. Det första duvslaget som brann ned var under renovering och där fanns inga duvor. I det andra duvslaget fanns inte heller några duvor. Däremot så bodde där tre hönor som brann inne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.