Foto: Jan Simonsson/Läsarbild

Övertänd industrilokal i Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

En industrilokal vid Prästängsvägen i Strömstad drabbades av fullt utvecklad brand under lördagen. Ett stort område spärrades av och de boende skulle hålla sig inomhus.

Strax före klockan 15 på lördagen kallades polis och räddningstjänst till ett billackeringsfirma i Strömstad. Enligt räddningstjänsten fanns risk för explosion på grund av att det fanns tuber med acetylen i lokalen.

Explosionsrisken gjorde att Räddningstjänsten höll ett säkerhetsavstånd från branden. Vid 18.50-tiden uppgav insatsledare Håkan Baatz på Räddningstjänsten att tuben var påträffad och att det inte längre förelåg någon explosionsrisk.

– Den har antagligen exploderat men utan någon påverkan, säger han.

Giftig rök

– Inledningsvis försökte vi släcka branden, men byggnaden var utom räddning den får brinna ner, säger insatsledare Håkan Baatz på Räddningstjänsten till SVT Nyheter Väst.

Området spärrades av och Prästängsvägen stängdes av i båda riktningar. Boende i rökens riktning uppmanades under eftermiddagen att stänga fönster och dörrar eftersom röken kunde vara giftig.

Enligt uppgift ska det ha hörts kraftiga smällar över området.

Ingen skadad

GT har pratat med den drabbade bilfirmans vd, Patrik Haugland och två av hans medarbetare ska ha befunnit sig i verkstaden när det började brinna, på grund av lackeringstillbehör tog det eld fort.

– Ingen är skadad. Killarna som var kvar i lokalerna fick panik och försökte släcka, men de drogs ut snabbt. Man såg att det inte går att släcka, det var omöjligt. En billackering har hur mycket brandfarligt material som helst och jag är glad att de inte kom till skada i all skit. Men det är fruktansvärt att se att allt arbete man har byggt upp bara försvinner, säger han till GT.

Det finns inga kända personskador enligt polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.