Foto: Adore Adore / what! arkitektur

Parkeringshus kan bli kollektivboende

Publicerad

Parkeringshuset vid Lorensbergsteatern omvandlas till ett hus med 200 hyresrätter.

– Bohem ska bli en mötesplats, ett boende med gemenskap mellan människor i alla åldrar och med olika kulturella bakgrunder, säger Per-Henrik Hartmann, VD för Familjebostäder i ett pressmeddelande.

Familjebostäder har tagit fram ett förslag om att bygga om ett gammalt parkeringshus, bara ett stenkast från Avenyn i Göteborg, till ett modernt kollektivboende om 200 lägenheter. Nuvarande parkeringsplatser ersätt med 300 nya – under jord.

– I dag har vi en stor andel ensamhushåll. Många vill leva som singlar men få vill leva ensamma. Det finns ett stort behov och efterfrågan av lägenheter från alla, från de yngre till de äldre i Göteborg. Vår nya boendeform kan inte lösa alla problem och utmaningar, men Bohem ska absolut ses som ett steg på vägen, säger Per-Henrik Hartmann.

Bohem, som fortfarande är ett arbetsnamn för Familjebostäder, kan stå inflyttningsklart 2021.

Fakta om Bohem

Boendeform: Hyresrätter

Antal lägenheter: 209

Antal våningar: 6-11

Sammanlagd boyta: 10 400 kvm

Gemensam lokalyta: 1 340 kvm

Uthyrningsbar yta: 2 960 kvm

Offentlig gård: 1 630 kvm

Möjliga antal parkeringsplatser: 303 (under jord, ersätter befintligt p-hus)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.