Partilles multihall – ett svartbygge

Uppdaterad
Publicerad

En ny sporthall ska invigas i Partille i augusti. Men något bygglov finns inte, vilket betyder att idrottshallen är ett svartbygge.

Partilles nya multihall ska kunna användas för bland annat handboll, innebandy och friidrott. Men för det krävs en viss takhöjd, något som ställt till det för kommunen. Trots att det finns en detaljplan som medger en viss höjd på byggnaden, har man gjort den två meter för hög.

Grannarna har överklagat och fått rätt i både länsstyrelsen och miljödomstolen, men trots det står hallen nu på plats redo att invigas i augusti.

– Jag tycker att man ska följa lagar och regler. Man ska inte få göra saker hur som helst, säger Britten Lindblad Ivarsson som är en av grannarna som överklagat.

Det var Partillebo som valde att bygga hallen trots att man inte hade bygglov som vunnit laga kraft. Nu hoppas både Partille kommun och Partillebo att Miljööverdomstolen ska ge dom rätt – i efterhand. Och ordet svartbygge är inget man vill ta i sin mun.

– Våran ambition har inte varit att göra fel. Vi tror fortfarande att vi har gjort rätt, säger Pär Linder, vd på Partillebo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.