Thomas Fuxborg på polisen säger att ungdomarna på boendet gjorde en jätteinsats när de övermannade gärningspersonen. Foto: SVT

Polisen berömmer ungdomarnas ingripande

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomarna som bor på det hem där en kvinna i personalen i går knivhöggs till döds övermannade gärningsmannen. Nu hyllar polisen deras ingripande.

Polisen berömmer de boende som ingrep när en 15-åring på måndagen knivhögg en kvinna ur personalen.

– Vi har hämtat de övriga sju boende som gjorde en jättestor insats och övermannade honom i samband med dådet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Knivdåd i Mölndal

Det var i måndags morse som en pojke på ett HVB-hem knivhögg en kvinna ur personalen så svårt att hon avled. Anledningen till händelsen, som av polisen rubriceras som mord eller dråp, är fortfarande inte helt klarlagd.

– Vi har pratat med honom rätt länge igår och vi har fått en hyfsat bra bild över vad som har hänt, säger Thomas Fuxborg.

Läs också: Knivhuggen på HVB-hem

Offret, en 22-årig kvinna, hade bara jobbat på boendet några månader. I samband med attacken övermannade de boende, som samtliga är ensamkommande flyktingar i övre tonåren, gärningsmannen – som också han bodde på hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Mölndal

Mer i ämnet