Foto: SVT

Polisen söker blyrester på glassplitter

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen meddelar polisen att en femte buss har utsatts för en attack utanför Göteborg. Nu ska glassplitter analyseras i ett försök att klargöra om bussarna beskjutits eller inte.

Under måndagen utsattes två bussar för skadegörelse utanför Göteborg. Eventuellt var det någon som sköt på bussarna. Natten till tisdagen attackerades ytterligare en buss och under tisdagen ännu en.

Nu visar det sig att en buss blev utsatt för samma sak redan i söndags.

– Det var linjebuss 611 som fick en ruta krossad klockan 21.26 i korsningen Rävlanda/Hindås, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Väntar på analyssvar

Av olika skäl uppmärksammades inte den händelsen till en början, men nu ser man alltså ett samband mellan alla händelser.

– I övrigt är det tyvärr inget nytt. Vi har fått in många vittnesuppgifter och vill gärna ha in fler, säger Fuxborg.

Han berättar också att man nu skickat glassplitter på analys.

– Vi ska undersöka om det finns bly- eller kopparrester på glaset. Gör det det kan vi utgå från att man har använt skjutvapen, säger Fuxborg.

Nya eftersök

Under onsdagen har polisen sökt av terrängen längs riksväg 40 utanför Göteborg. Utan resultat.

– Ärligt talat har vi inte mycket att gå på. Men det hela är nu klassat som en särskild händelse vilket gör att vi frisätter de resurser som krävs för att lösa det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.