Foto: TT

Positiva omdömen om häktad 35-åring

Uppdaterad
Publicerad

Kriminalvårdens personutredning kring den 35-åring som sitter häktad misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm är klar.

Av utredningen som lämnats till Skaraborgs tingsrätt framgår bland annat att mannen inte visat någon aggressivitet eller ”gränsöverskridande beteende”, uppger P4 Skaraborg. 35-åringens arbetsgivare har också enbart positiva ord att säga om sin tidigare anställde i utredningen.

I samtal med utredarna förklarar han bland annat att han aldrig upplevt 35-åringen som aggressiv eller våldsam. Han säger sig också vara helt oförstående över situationen och är ”djupt, djupt berörd” över det som hänt.

”Arbetssam, noggrann, punktlig och fantastiskt duktig”

Istället använder sig arbetsgivaren av ord som arbetssam, noggran och punktlig när han ska beskriva 35-åringen. Men de positiva omdömena kommer ändå knappast att påverka tingsrättens bedömning när domen ska meddelas.

– När det gäller ett så här allvarligt brott har personutredningen mindre betydelse rent generellt. För mord finns sällan några alternativ när det gäller påföljd, säger Peter Islander, hovrättsråd vid Hovrätten för Västra Sverige, till TT.

Utredningen har inte funnit något som tyder på att den misstänkte har ett ”mönster av aggressivitet, lustsökande personlighet eller annat gränsöverskridande beteende”.

35-åringen själv säger att hans fysiska och psykiska hälsa är god, att han dricker alkohol endast vid särskilda tillfällen och att han aldrig använt narkotika. Däremot upplever han den nuvarande situationen, att vara misstänkt för ett brott som han hela tiden nekat till, som ”oroande och stressande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.