Det saknas en person efter branden, men räddningstjänsten har inte hittat någon kropp i lägenheten. Foto: Robert Betzehag

En person saknas efter brand i Färgelanda

Uppdaterad
Publicerad

Brandmän från tre stationer var på plats för att bekämpa en eldsvåda i ett flerfamiljshus i Färgelanda. En person saknades under dagen men polisen kunde slutligen meddela att han hittats oskadd.

Det var strax innan halv sju som larmet kom till räddningstjänsten om att det brann i ett flerfamiljshus i Färgelanda. Väl på plats kunde man konstatera att det var en fullt utveklad brand i en radhuslänga. Under morgonen har brandmän från fyra stationer varit på plats för att släcka och försöka förhindra så att branden inte sprider sig till andra byggnader.

– Radhuslängan är totalförstörd. Det började brinna i ett av husen i ena änden och det spred sig till resten, säger Tomas Sunnerdahl, räddningschef för Norra Älvsborg.

Ingen person hittad

Även ambulans och polis var på plats eftersom det enligt uppgifter står 9 personer skrivna i det aktuella huset och för närvarande saknas det en person. Branden startade i den nu saknade personens lägenhet.

– Vi försöker nå den saknade personen, vederbörande kan ju vara bortrest. Man har inte hittat någon kropp i den utbrända lägenheten, säger polisens pressinformatör Christer Fuxborg.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar där fram tills förmiddagen för eftersläckningsarbete. Nu har man även plockat ner taket. En anmälan om morbrand har upprättats, men hur branden har startat vet man inte än.

Senare på kvällen meddelade polisen att mannen hittats oskadd i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.