Foto: SVT

Rån och misshandel under natten

Uppdaterad
Publicerad

Trots kylan natten till söndag var det flera som blev utsatta för misshandel ute på gatorna i Västra Götaland. Vid femtiden natten till söndag blev en man slagen med en flaska i huvudet i centrala Göteborg.

– Han sa att tre killar hade attackerat honom utanför en nattklubb, säger Peter Adlersson, presstalesperson Polisen.

Mannen kom in på en 7-Elevenbutik och blödde från huvudet. Han fick åka till sjukhus för omplåstring, men ska inte ha varit illa skadad.

– Han hade tagit sig till butiken på egen hand, säger Peter Adlersson.

I Borås var det ett större bråk vid midnatt utanför en krog. Det ska ha varit ett femtontal personer som slogs med varandra. Men när polisen kom fram hade det lugnat ner sig.

– Många av dem sprang när vi kom fram, och det var ingen som ville göra någon anmälan. Men några omhändertogs för fylleri, säger Peter Adlersson.

Och i Alingsås blev en man rånad på sin mobil och plånbok vid tretiden på natten. Tre yngre killar hade kommit fram och slagit honom och tagit sakerna, men ingen är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.