Förra söndagen ordnades Sommelierernas dag i Göteborg. 200 personer från restaurangbranschen befann sig på festen där det bjöds på skaldjur, spädgriskind och dessert, men dagen därpå blev det tydligt att allt inte stod rätt till. Flera gäster började må dåligt.
– Jag fick kraftiga diarréer och låg helt utslagen i ett dygn. En kompis till mig som också var på festen berättade att det kom från båda hållen, säger en anonym gäst till GP.
Snart var minst 60 personer magsjuka, det bekräftar Clarion Hotel Post för GP som också är först med att rapportera om händelsen.
Festmaten tros vara orsaken till magsjukan och Clarion Hotel Post startade i måndags en utredning för att ta reda på vad som hänt, också Smittskyddet och Miljö- och hälsoskyddet är inkallade.
– Det görs råvaruprover och leverantörerna är inkopplade, men vi vet inte orsaken än, säger Martin Wiholm, mat- och dryckesansvarig på hotellet.
Av drygt 200 gäster ska ett 60-tal ha blivit magsjuka, skriver GP på nätet. Enligt Martin Wiholm ska de nu ha hämtat sig från sjukdomen.
– De är normala igen om man säger så, säger han.
Utredningen väntas ta upp till tre veckor.