Foto: SVT

Saab-anställda ska få sina pengar

Uppdaterad
Publicerad

De före detta Saabanställda som hade fordringar på konkursboet kommer nästa vecka att få ersättning för sina uteblivna löner. Sammanlagt handlar det om cirka 50miljoner kronor, rapporterar ttela.se.

3 000 före detta anställda, hälften tjänstemän och hälften kollektivare, har fordringar efter Saabkonkursen. Det handlar främst om retroaktiv lön, men också ersättningar för bland annat innestående flextid, arbetstidsförkortning och uppsägningslön, skriver ttela.se.

– Det känns roligt att kunna betala ut till de före detta anställda. Vi har ansträngt oss mycket för att hinna få ut de här pengarna innan sommaren, säger Anne-Marie Pouteaux, en av konkursförvaltarna till tidningen.

De fordringar som nu betalas ut är prioriterade, och utgör inte hela fordringen som de före detta anställda har. Den totala summan kommer att fastställas senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.