Foto: SVT

Sista striden för Anders Svensson

Uppdaterad
Publicerad

148 landskamper och två SM-guld. På lördag ger sig en av Allsvenskans största profiler för sista gången i sin karriär ut på fotbollsplanen när Elfsborg möter Falkenberg på Borås Arena.

Till helgen spelar han sin sista match i Elfsborg, den sista för karriären.  För Anders Svensson är det mycket känslor när han avslutar en karriär som har inneburit bland annat 148 landslagsmatcher, och två SM-guld.

– Jag har levt som fotbollspelare i över 20 år så det känns märkligt och vemodigt. Det kommer nog inte sjunka in förrän nästa år när alla samlas inför en ny säsong och jag inte är på plats, säger han.

Lång karriär

De senaste tio åren har han varit en av Allsvenskans största profiler. Bland alla bedrifter under sina år som fotbollsspelare så är det guldet i Borås som Anders Svensson värderar allra högst.

 – När vi till slut lyckades vinna guldet på hemmaplan så var det en helt otrolig känsla. Jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om det som fotbollspelare.

Hyllas av fansen

På lördag kommer fansen att få chansen att tacka Anders Svensson men även Andreas Klarström som gör sin sista match i laget. Hyllningen kommer äga rum på Borås Arena och för Anders Svenssons är det viktigt att få tacka fansen.

– Det är svårt när man står ensam med 10-15 000 på läktarna som applåderar och tackar mig. Jag vill ju på något sätt tacka dem för jag är otroligt tacksam för allt de gjort för mig.

Vill vara kvar hos klubben

Vad Anders Svensson ska göra efter fotbollskarriären är slut vill han inte spekulera i men han ser gärna att han är kvar i klubben på något sätt.

– Det återstår att se hur men framförallt vill jag hjälpa klubben att utvecklas fotbollsmässigt, säger han.

Om Elfsborg vinner matchen och hamnar på fjärde plats i Allsvenskan lever hoppet om spel i Europa framöver. Och inför lördag är det fullt fokus på att besegra Falkenberg för även om det är karriärens sista match så har Anders Svensson inte lagt sin berömda vinnarskalle på hyllan än.

– Jag vill framför allt göra en bra match och prestera bra, men det hade känts väldigt bra att vinna min sista match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.