Skolor i Göteborg hotade

Uppdaterad
Publicerad

Ett hotfullt meddelande med bild från gårdagens skolattack i Trollhättan upptäcktes under morgonen på flera skolor i Göteborg. Någon eller några har tejpat upp affischerna men polisen vet inte vem som har gjort det.

Det var under fredagsmorgonen som hot mot flera skolor i Göteborg rapporterades in till polisen. På Grevegårdsskolan, Kannebäcksskolan och Vättnedalsskolan i Västra Frölunda i Göteborg har någon eller några satt upp affischer med bilden på gärningsmannen från gårdagens attack i skolan i Trollhättan, tillsammans med texten ”we are back”, vi är tillbaka.

– Förmodligen är det någon som har satt upp de här lapparna som ett väldigt dåligt skämt, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen i Väst.

Skolattacken i Trollhättan

Polisen har varit på plats och tagit ner affischerna och gjort en polisanmälan om olaga hot mot grupp.

Tar situationen på allvar

På kommunens hemsida skriver Grevegårdsskolan att pedagoger har ökad uppsikt över barnen och skolgården under dagen. Skolan kommer även att ge extra stöd till de barn som behöver. Föräldrar har informerats via mejl, telefon och Hjärntorget om vad som hänt så att de som vill kan hämta sina barn.

Psykologstöd är på skolan och finns tillgänglig vid behov. Man skriver även att man inte vill skrämma upp föräldrar och barn samtidigt som man tar situationen på allvar. Dessutom finns väktare på plats mellan 12 och 17 under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Trollhättan

Mer i ämnet