Foto: SVT

Två unga män skjutna i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Två män skadades efter skottlossning på Hässleholmen.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen fick polisen larm om skottlossning på Hässleholmen i Borås. När polisen kom fram till Våglängdsgatan hittade man först en man i 20-årsåldern som låg skottskadad på marken.

Lite längre ner på gatan hittade man därefter ännu en skadad , en man i 25-årsåldern.

– Han är skjuten i benet, uppger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst.

”Det känns hemskt”

De båda skadade fördes till sjukhus med ambulans. Mannen i 25-årsåldern fick föras vidare till Sahlgrenska i Göteborg och där hans tillstånd vid lunchtid på torsdagen uppgavs av presstjänsten vid Sahlgrenska vara allvarligt men stabilt.

En av de boende berättar för SVT Nyheterna Väst att hon höll sina barn hemma efter att hon fick höra om skottlossningen.

– Mina barn skulle precis till affären när min man hörde att det smällde till så vi sa åt dem att stanna inne, säger trebarnsmamman till SVT Nyheterna Väst.

– Det känns hemskt att tänka på om mina barn hade kommit ut och sett allt, säger hon. Hon vågar inte säga sitt namn eftersom hon tror att det rör sig om en gänguppgörelse, och nu överväger hon om familjen ska flytta från området.

– Det kändes kaotiskt. Det handlar om gänguppgörelser och det har man ju inget med att göra men är man på fel ställe vid fel tillfälle så kan det gå illa, berättar hon.

Letar efter moped

Polisen söker efter en moped med två personer på som setts lämna platsen.

Mopeden beskrivs som att den var ljus framtill samt mörk baktill. Man uppfattade det som att båda personerna som satt på mopeden vid tillfället hade ljusa hjälmar på sig.

Stort antal skott

Enligt polisen har vittnen hört ett 10-tal skott avlossas och ett flertal tomhylsor har hittats.

Polisen har startat en så kallad särskild händelse, SH. Händelsen rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök.

Vid lunchtid på torsdagen hade ännu inget nytt framkommitr i utredningen.

– Den tekniska undersökningen pågår fortfarande på platsen. Vi håller på att läsa in oss på händelsen för att se hur vi ska jobba vidare med detta, säger Hans Kinander vid grova brott i polisområde Älvsborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.