Yxattack i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern misshandlades på lördagsförmiddagen av två män med batong och yxa.

Strax före klockan tio fick polisen larmet om att en man misshandlats i sin lägenhet på Temperaturgatan i Länsmansgården.

– Det är två män som slagit honom i huvudet med batong och yxa. Han ska även ha blivit hotad med en pistol säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

De två männen ska ha lämnat platsen i en röd bil av mindre modell. Polisen har kunnat prata med den misshandlade mannen som är förd till sjukhus för vård av skador i huvudet.

– Jag kan inte uttala mig om hur allvarliga skadorna är. Vi kunde prata väldigt kort med honom på plats innan han åkte, Vi har en patrull på Sahlgrenska men de har inte kunnat prata med honom ännu, säger Peter Adlersson.

När polisen kom till platsen hittades en yxa utanför lägenheten, och den är nu tagen i beslag. En förundersökning har inletts om försök till dråp alternativt grov misshandel. Polisen säger sig i nuläget inte veta något om vad som ligger bakom misshandeln.

– Nu har vi larmat ut att de åkte iväg i en röd bil, och vi har spärrat av lägenheten för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.