Foto: SVT Arkiv

Spetsig stör på badplats

Uppdaterad
Publicerad

På en badplats i Lerums kommun har man hittat en spetsig stör under vattnet och nu varnar kommunen för att sabotören kan ha varit framme på fler platser.

Några har medvetet slagit ned en spetsig stör i botten utanför bryggan på kommunens badplats Brännabben i Tollered, skriver Lerums kommun  på sin hemsida.

”Som alla förstår är tilltaget sanslöst och livsfarligt”, skriver man.

– Det var föreningen som ansvarar för badplatsen som hittade stören i lördags. Den var uppenbarligen ditplacerad och den var spetsig, säger Bo Backman, ansvarig för idrotts- och friluftsanläggningar i Lerum.

Enligt Bo Backman satt stören några meter från en brygga.

– Vi bedömer att den var för långt ut för att någon skulle hoppa eller dyka på den, däremot hade man kunnat simma in i den.

Varje sommar kommer rapporter om liknande händelser från runt om i landet. Ofta har det visat sig handla om rykten som inte visat sig stämma.

– Men det här är på riktigt, vi har polisanmält händelsen, säger Bo Backman.

Under torsdagen ska dykare söka på badplatsen efter fler föremål. Man kommer även att kontrollera andra badplatser.

– Vi ser oerhört allvarligt på det här. Om någon medvetet vill skada människor på det här sättet är det ofattbart, säger Bo Backman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.