Marianne Olsson, stadsdelsdirektör Angered. Foto: SVT

Stadsdelsdirektören avfärdar kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Stadsdelsdirektören i Angered avfärdar att man skulle stötta Caritas för lite. Dock medger hon att stadsdelen inte ansvarar för asylsökandes fritid.

– Det stämmer att det inte är stadsdelen som ansvarar för de asylsökandes sysselsättning, säger Marianne Olsson, stadsdelsdirektör i Angered.

Marianne Olsson menar att hela samhället arbetar aktivt för att nya svenskar snabbt ska komma i arbete och utbildning. Hon menar också att alla i stadsdelen kan ta del av bibliotek, kulturhuset Blå stället och olika aktiviteter som erbjuds invånarna.

– Dessutom ansvarar ju vi för skola och förskola som även asylsökande har rätt att ta del av, säger Marianne Olsson.

Samtidigt medger Olsson att Caritas drar ett tungt lass.

– De gör ett fantastiskt arbete och jag tycker att vi har ett gott samarbete. Till exempel ska stadsdelsnämndens ordförande medverka i Caritas årsmöte, säger Marianne Olsson.

Vill ha ett gott samarbete

Vad gäller pengarna hävdar Olsson att stadsdelen visst stöttar rimligt mycket.

– Angered satsar mer på föreningar och organisationer än någon annan stadsdel. I år delar vi ut sex miljoner kronor till föreningslivet. Andra stadsdelar kommer inte i närheten av det, hävdar hon.

Marianne Olsson säger att hon tänker vara lyhörd. Om Caritas upplever att samarbetet inte är tillräckligt bra tänker hon se vad hon kan göra.

– Det ligger i allra högsta grad i mitt intresse att vi har ett gott samarbete, det ska jag arbeta för att förbättra om det är något som brister.

I allmänhet säger Olsson att flyktingsituationen är komplicerad. Hon säger att stadsdelen förra året tog emot fler flyktingar än någonsin tidigare och att man förväntar att ännu fler kommer att anlända i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.