Stefans lägenhet skulle hyras ut

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt började dörren ringa. Massor av folk kom till Stefan Bergströms lägenhet i Göteborg för att flytta in. Själv förstod han ingenting.

Annonsen på Blocket utlovade en välplanerad tvåa med ”oerhört trevlig utsikt” och ”i fantastiska kvarter”. Detta håller Stefan Bergström som bor där med om. Däremot har han aldrig lagt ut sin lägenhet för uthyrning.

– Jag är lite chockad, säger han.  

Lägenheten är inte så stor, inte heller en tvåa som utlovat utan en etta. En dag när han kom hem från jobbet låg en lapp i brevlådan där det stod att någon ringt till grannen och sagt att någon utgav sig för att vara honom på nätet. Att denna person sade sig hyra ut hans lägenhet.

Flera lurade personer ringde på

Och framåt kvällen började det ringa på dörren. En strid ström av hoppfulla människor kom dit med tron att de var utvalda för att bo i lägenheten. Flera av dem hade betalat 5900 kronor i förskott på hyran och stämmningen var blandad. Någon grät, några blev arga och alla var förvirrade.

– Jag fick tårar i ögonen. Jag hoppas att han som gjort det här får konsekvenser, säger Stefan Bergström.

Tio anmälningar

För Stefan Bergström blev allting en chock och han uppmanade alla att polisanmäla. På polisen har man fått in tio anmälningar och nu väntar de på att få ut namnet på personen med kontot från banken.

– Alla sa samma sak. Vi borde lyssnat på våran magkänslan. Det var något som inte riktigt stämde och då ska man nog lyssna på den känslan, säger Stefan Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.